U bent mantelzorger als u langdurig en onbetaald zorgt voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende in uw naaste omgeving. Deze zorg kan thuis gegeven worden, maar ook wanneer iemand al opgenomen is in een instelling.

De zorg die mantelzorgers geven, kan heel verschillend zijn: van emotionele ondersteuning, meegaan naar het ziekenhuis, regelen van afspraken, verzorgen van de financiële administratie of post tot het bieden van hulp bij het wassen en aankleden of boodschappen doen.

Waar kan ik terecht?

Voor informatie, advies of ondersteuning kunt u een beroep doen op het Mantelzorgpunt. Op werkdagen kunt u bellen tussen 9.00 en 17.00 uur. U vindt ook meer informatie op de website: www.mantelzorgpuntsliedrecht.nl.

Mogelijk weet u pas net dat u mantelzorger bent en weet u nog niet waar u behoefte aan heeft. Meld u zich in ieder geval aan via het aanmeldingsformulier. Wij houden u dan op de hoogte van de actualiteiten en de ondersteuningsmogelijkheden!

Wat is de werkwijze?

Het Mantelzorgpunt helpt u in een of meer individuele gesprekken of kan u in contact brengen met lotgenoten. De consulent kan samen met u de zorg in kaart brengen en u helpen de balans te hervinden tussen draagkracht en draaglast.

Doorverwijzing
De consulenten van het mantelzorgpunt werken samen met zorg –en hulpverleners uit de regio en kunnen u snel en goed doorverwijzen indien dit nodig is.

Zijn er voorwaarden verbonden aan de dienstverlening?

De hulp is gratis en toegankelijk voor alle inwoners van Sliedrecht.