Informatie en Advies

Veel mensen willen zo zelfstandig mogelijk blijven en zo lang als mogelijk in hun woning blijven wonen. Met informatie en advies kunnen veel mensen dat zelf of met hulp van hun netwerk organiseren. Voor passende informatie en advies kunt u bij het Bonkelaarhuis terecht. Mogelijk heeft u of uw naaste behoefte aan ondersteuning.

Voor welke vormen van ondersteuning kan ik terecht bij het Bonkelaarhuis?

Als mensen ouder worden, een beperking hebben of chronisch ziek zijn, dan is de ondersteuning van familie, vrienden en kennissen soms niet meer toereikend. Er kan dan professionele zorg of hulp nodig. Dat kan in het kader van de Wmo in verschillende vormen:
• Hulp bij het huishouden
• Hulpmiddelen, aanpassingen of vervoersvoorzieningen
 . Begeleiding

Kies ik voor zorg in natura of PGB?

U kunt kiezen uit zorg in natura of een Persoonsgebonden Budget (PGB). Bij zorg in natura heeft u minder keuzevrijheid, maar ook minder regelwerk. Wilt u de zorg kunnen aanpassen op uw situatie, dan is een PGB een optie. Om erachter te komen of het PGB iets voor u is kunt u een zelftest doen. U krijgt een eerste indruk of het PGB bij u past en wat u kunt doen om er op een goede manier mee te werken. Meer informatie over PGB vindt u op www.pgb.nl.

Waar kan ik terecht voor meer informatie?

In het Bonkelaarhuis kunt u terecht voor advies, ondersteuning en ondersteuning bij aanvragen van voorzieningen.
U kunt zonder afspraak langskomen op maandag-, dinsdag-, woens- en vrijdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur.
Wilt u uw wachttijd beperken dan kunt u ook bellen voor het maken van een afspraak.

Bonkelaarhuis
Bonkelaarplein 7
3363 EL Sliedrecht
T 0184-420539