Het Alzheimercafé is een veilige, laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met niet aangeboren hersenletsel, dementie of een andere hersenziekte.

Familie, vrienden, buren, vrijwilligers en beroepskrachten zijn van harte welkom. Er wordt informatie en steun geboden en het werkt mee aan meer openheid over dementie.

U kunt het Alzheimercafé elke eerste maandagavond van de maand (met uitzondering van de maanden juli en augustus) bezoeken tussen 19.15 uur en 21.30 uur.

De bijeenkomsten worden gehouden in het Grand Café de Biesbosch op locatie Waerthove aan de Kerkbuurt 200 in Sliedrecht.

Wilt u meer informatie?
Bel dan met de mantelzorgconsulent op de dinsdag of woensdag tussen 9.00 en 16.00 uur op telefoonnummer 0184-420539 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Heeft u andere vragen over dementie of wilt u uw verhaal kwijt, dan kunt u bellen naar de Alzheimertelefoon. Deze is 24 uur per dag gratis bereikbaar voor hulp bij dementie 0800-5088.

Spellenproject

In het kader van 'Sliedrecht een dementie vriendelijke gemeente' heeft de adviesgroep van het Alzheimer Café Sliedrecht in samenwerking met de Bibliotheek AanZet een spelproject ontwikkeld.

Het spelmateriaal is bedoeld voor mensen met een hersenziekte zoals NAH en dementie.
Het gaat bij deze spellen niet om het winnen of het juist toepassen van de spelregels maar om het ophalen van herinneringen, contact maken en het gesprek op gang brengen!

Doel Individuele dagbesteding en dagbesteding voor meerdere personen.
Voor wie Zorgvragers die thuis wonen en hun mantelzorgers.
Uitleentermijn 1 spel maximaal drie weken.
Instellingen kunnen een bespreekbaar aantal spellen aanvragen en lenen voor een dagactiviteit (maximaal 3 werkdagen).
Voorwaarden Spellen worden gecontroleerd bij inlevering.
Een zoekgeraakt spel of ontbrekende onderdelen van het spel moeten in overleg (gedeeltelijk) vergoed worden.
Personaliseren Er is een mogelijkheid om met familiefoto's een spel te personaliseren.
Informatie hierover is verkrijgbaar op www.nevospel.nl of e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klik hier voor een compleet overzicht van alle beschikbare spellen.