Op 13 oktober zijn er door de overheid extra maatregelen afgekondigd om verdere verspreiding van het Covd-19 virus tegen te gaan. Dat heeft helaas ook consequenties voor de dienstverlening vanuit het Bonkelaarhuis.
Voor alle diensten, die vanuit het Bonkelaarhuis plaatsvinden, hebben we een afweging moeten maken of we deze voort kunnen zetten binnen de nieuwe richtlijnen. Dat heeft ertoe geleid, dat een aantal diensten geen doorgang vinden om de verdere verspreiding van het Covid-19 virus te voorkomen en uit zorg voor de gezondheid van onze klanten, bezoekers, vrijwilligers en medewerkers.

Wat betekent dit voor de inwoners van Sliedrecht?
Het Bonkelaarhuis is open voor afspraken en noodzakelijke diensten.
Openingstijden maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur
Telefoon 0184 – 420 539
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website https://www.bonkelaarhuis.nl

Voor iedereen die vragen heeft en/of hulp nodig heeft of die initiatieven en ideeën wil melden, blijven we bereikbaar en beschikbaar. We stellen het op prijs, dat u ons in eerste instantie digitaal of telefonisch benadert, tenzij u al een afspraak heeft. Als u binnenloopt, vragen we u in ieder geval om u te registreren en is het dragen van een mondkapje verplicht.

De volgende diensten worden wel uitgevoerd:
o De maaltijdbezorging en de boodschappendienst. De maaltijden en boodschappen worden waar mogelijk contactloos bij de voordeur afgeleverd.
o Het consultatiebureau in aangepaste vorm. De essentiële contactmomenten worden uitgevoerd. Voor het laatste nieuws rondom de diensten van de jeugdgezondheidszorg zie de website www.jongjgz.nl

o De hulpverleningsafspraken met klanten gaan, zij het soms in aangepaste vorm, gewoon door.
o De volgende spreekuren gaan wel door:
- Bureau Sociaal Raadslieden op dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend van 9.00 uur tot 12.30 uur;
- De WMO-consulent op vrijdagochtend van 9.00 tot 13.00 uur;
- De klantenservice van de Sociale Dienst op woensdagochtend van 9.00 tot 13.00 uur;
- Het inloopspreekuur van het Vrijwilligerspunt op maandagochtend in de Bibliotheek

Voor de hulpverleningsafspraken zijn onze medewerkers en vrijwilligers opgeroepen om dit vooral via de mail, telefoon, app of video bellen te doen.
Daar waar dit noodzakelijk is in een hulpverleningstraject, bv. bij veiligheidsrisico’s of het in gevaar komen van primaire levensbehoeften (wonen, verzorging, eten, financiën) zullen face-to-face contacten worden uitgevoerd, bij voorkeur in het Bonkelaarhuis en indien nodig bij u thuis.
Voor de spreekuren geldt, dat zij zoveel mogelijk telefonisch of digitaal uitgevoerd worden.

De volgende diensten worden niet uitgevoerd:

o Het Financieel Café op de donderdagavond in de Bibliotheek
o Het spreekuur van de WMO-consulent op dinsdag.
o De spreekuren van de Sociale Dienst, die in het Bonkelaarhuis gehouden werden, voor schuldhulpverlening, participatie en statushouders.
o Alle sociale activiteiten (visitekringen, folkloristisch dansen, beweeg je fit, biljartclub, zwemclub, knutselclub, sjoelen, tekenen en schilderen).
o De Buurthuiskamer in de Havikstraat 5 blijft gesloten
o Het Alzheimercafé en het lotgenotencontact.

We houden uiteraard contact met u als u momenteel vrijwilliger bent of klant van het Bonkelaarhuis. En als u tegen problemen aanloopt, blijf er niet mee rondlopen maar neem vooral contact met ons op.

Alle medewerkers van het Bonkelaarhuis hopen op uw begrip voor de maatregelen en op de solidariteit van de inwoners van Sliedrecht met elkaar.
Zodra er een verandering plaatsvindt in de situatie zal dit door middel van een nieuw persbericht naar buiten worden gebracht.

corona 4930541 640