Door alle ontwikkelingen in de zorg wordt de inzet van (vrijwilligers en) mantelzorgers steeds belangrijker. Echter zal de druk op de mantelzorger de komende jaren verdubbelen. Dat betekent dat het van groot belang is dat we werken aan een goed samenspel tussen de mantelzorger, professional, vrijwilliger en de zorgvrager. Mantelzorgbeleid en mantelzorgondersteuning binnen organisaties is noodzakelijk evenals de samenwerking, zodat de omgeving de zorg op een gezonde manier vol kan houden.

Met de netwerkbijeenkomst Mantelzorgondersteuning Sliedrecht willen wij een netwerk opbouwen waar professionals van zoveel mogelijk formele en informele (zorg)organisaties aan verbonden zijn.

We maken verbindingen, we wisselen ervaringen uit over mantelzorgbeleid en mantelzorgondersteuning, we signaleren leemtes in beleid en we kijken samen naar oplossingen. Hierdoor kunnen ontwikkelingen plaatsvinden, nieuwe initiatieven ontstaan en kunnen we de samenwerking van (lokale) organisaties in de formele en informele zorg ten aanzien van de mantelzorgondersteuning versterken.

Wij nodigen professionals van harte uit om aanwezig te zijn bij de netwerkbijeenkomst Mantelzorgondersteuning Sliedrecht op maandag 4 maart van 14.30 – 16.30 uur. Aanmelden kan via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

mantelzorgwerkplaats