maatje

Burenhulp is van alle tijden. De mooiste vormen van burenhulp is die hulp die als een vanzelfsprekendheid wordt ervaren. Zij vindt plaats op het niveau van een straat of buurt en ontstaat op basis van persoonlijk contact tussen buren. Er komt geen enkele vorm van organisatie aan te pas. Het is niets meer of minder dan iemand uit de eigen straat of buurt een handje helpen. Hulp bieden bij dagelijkse dingen zoals een keer een boodschap doen, de hond uitlaten of een (digitaal) formulier invullen.

Veel inwoners van Sliedrecht hebben de motivatie om iets voor een ander te betekenen. Omdat sommige inwoners het lastig vinden om hulp te vragen en ‘het aanbod’ soms niet bij ‘de vraag’ komt, willen we vraag- en behoeftegerichte ondersteuning in de vorm van burenhulp gaan faciliteren. Graag ben ik daar als Buurtmakelaar de verbindende factor in.

We gaan eerst verkennen in welke buurt een pilot Burenhulp opgezet kan worden. Na een analyse van de woonadressen van de burenhulpen maken we een selectie van de betreffende pilotbuurt. Hoe meer aanmeldingen uit een bepaalde buurt, hoe groter de kans voor de keuze voor uw buurtje.

Bent u een enthousiaste buurtbewoner en wilt u meedenken over ‘uw eigen buurt’ of een gedeelte hiervan? Of bent u degene die zich wil inzetten voor iemand in uw naaste omgeving? Bijvoorbeeld voor hulp in de tuin, vervoer, als iemand even niet kan koken, of een schilderij ophangen? Maar ook als u gezelschap wilt zijn voor een praatje, een wandeling of een uitje? U bepaalt zelf hoe en wanneer u hulp aanbiedt. Een mooie manier om uw buurtnetwerk in korte tijd flink uit te breiden en u op een mooie en sociale manier in te zetten voor uw medemens. Bent u zelf zorgvrager en wilt u ook een rol spelen? Twijfelt u of uw aanbod geschikt is? Neemt u dan vooral persoonlijk contact met ons op via het Bonkelaarhuis via telefoonnummer 0184-420539 (Stichting Welzijnswerk Sliedrecht). U kunt ook mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..