koffie metOp 4 september konden de bezoekers van Koffie met... in de bibliotheek in gesprek met de Buurtmakelaar van Stichting Welzijnswerk Sliedrecht. Er werden goede gesprekken gevoerd en zinvolle informatie uitgewisseld.

Wat doet een Buurtmakelaar?
Zij zoekt naar bestaande en nieuwe maatschappelijk en sociale initiatieven voor en door jong en oud met vrijwillige inzet. De Buurtmakelaar luistert naar wensen en behoeften en verbindt de juiste mensen aan elkaar in een wijk of buurt.

Wat kunnen we halen en brengen?
Samen versterken we de onderlinge betrokkenheid. Denk hierbij aan straat-, buurt- of wijkinitiatieven met thema’s zoals oog voor elkaar hebben, voorkomen van sociaal isolement, gezond door het leven en nieuwe ontmoetingsplekken. Waar nodig ontstaan nieuwe netwerken. Met de netwerkpartners in het Bonkelaarhuis en diverse externe organisaties en partners binnen Sliedrecht werken we samen aan de ondersteuning en uitvoering.
Als u een idee heeft, blijft het plan en de uitwerking van en bij de bedenkers. De Buurtmakelaar kan meedenken, ondersteunen en helpen contact leggen tussen partijen, andere bewoners of organisaties.

Heeft u een vraag of een idee óf wilt u als vrijwilliger aan de slag? Neem contact met mij op voor een kop koffie en een goed gesprek.

Met hartelijke groet,

Marja Asselé
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het Bonkelaarhuis
Bonkelaarplein 7
3363 EL Sliedrecht
T 0184 – 420539