IMG 4826In samenwerking met enkele andere maatschappelijke organisaties organiseerde de Stichting Welzijnswerk Sliedrecht woensdag 7 maart de Internationale Vrouwendag in De Reling. Ongeveer 50 vrouwen van negen verschillende nationaliteiten kwamen bij elkaar om de dag te vieren.

Eigenlijk is 8 maart dé dag maar dan volgen de vrouwen allerlei cursussen bij SWS en die wilden ze niet overslaan. Tijdens de viering konden de vrouwen genieten van drankjes en lekkere hapjes die ze thuis hadden klaar gemaakt, ook werden er sieraden verkocht, konden ze een gezichtsbehandeling krijgen, bij een manicure terecht en kregen informatie over gezond leven.

De zangeres Fadumo Shiino zong een door haarzelf geschreven lied over de Vrouwendag. Waarin zij de wereld opriep deze dag samen met hen te vieren. Zij zong: "Wij vrouwen zijn ook belangrijk. Wij zijn ook mensen, moeders, dochters, zusters, wij zijn net zo belangrijk als mannen, wij willen opkomen voor onze rechten, wij willen geen onderdrukking, wij willen vrijheid. Laten we daar samen voor vechten".

IMG 4816