brandweerHet Vrijwilligerspunt van Stichting Welzijnswerk Sliedrecht organiseert op zaterdag 1 september 2018 een informatiebijeenkomst ‘Brandveilig leven’ voor statushouders en hun buddies. Dit doet zij in samenwerking met Participe en de Brandweer Zuid-Holland Zuid. De buddies worden betrokken zodat zij achteraf nogmaals de gegeven informatie kunnen bespreken met de statushouders in de thuissituatie.

Het doel is om het brandveiligheidsbewustzijn en het verantwoordelijkheidsgevoel bij de mensen te vergroten. Het accent wordt gelegd op het voorkomen van brand in plaats van de bestrijding ervan. Ook de kennis en vaardigheden over adequaat handelen in geval van brand komt aan bod. De brandweer hoopt hiermee het risico op brand door menselijk handelen te verkleinen.

De informatiebijeenkomst op 1 september 2018 wordt gehouden in de Bibliotheek AanZet aan de Scheldelaan 1 in Sliedrecht van 14.00 uur (inloop vanaf 13.45 uur) tot 15.30 uur. Voor meer informatie kan men mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.