Overhandiging keurmerk kleinOp 22 februari jl. ontving Nancy van Driel, coördinator vrijwilligerswerk van Yulius, uit handen van directeur Stichting Welzijnswerk Sliedrecht Pamela van der Kruk, het NOV-keurmerk ‘Vrijwillige Inzet Goed Geregeld’. Dit is een landelijk keurmerk dat wordt toegekend door de ‘Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk’ (NOV) aan vrijwilligersorganisaties en maatschappelijke instellingen die met hun vrijwilligersbeleid voldoen aan door NOV gestelde kwaliteitscriteria. Yulius is een van de eerste GGZ-instellingen die dit keurmerk heeft aangevraagd en met een zeer goed resultaat heeft behaald.

Met dit keurmerk wil het NOV vrijwilligersorganisaties stimuleren toe te werken naar een bepaald kwaliteitsniveau en ze daarvoor vervolgens publieke erkenning bieden. Organisaties die het NOV-keurmerk krijgen, kunnen op een objectieve manier laten zien dat zij het vrijwilligerswerk succesvol en aantrekkelijk hebben georganiseerd. Vrijwilligers weten dat ze binnen die organisaties kunnen rekenen op voldoende mogelijkheden om zich met succes in te zetten. Voor donateurs, sponsoren, samenwerkingspartners, maar ook voor toekomstige gasten en/of nieuwe vrijwilligers is het zinvol te weten dat de organisatie haar vrijwillige inzet goed heeft geregeld.

De coördinator is trots op het certificaat! Het behalen hiervan was niet mogelijk geweest zonder de inspanning van diverse betrokken medewerkers en vrijwilligers. Yulius is actief op 60 locaties binnen de driehoek Rotterdam, Dordrecht en Gorinchem. Yulius is een grote GGZ-instelling met meer dan 1.600 medewerkers en helpt meer dan 10.000 cliënten per jaar.

Vrijwilligers zijn  een heel belangrijk onderdeel binnen de organisatie geworden en met dit keurmerk op zak kan Yulius nog veel meer werken aan verdieping en deskundigheid op het gebied van vrijwilligerswerk en inzet eigen ervaring. Een mooie opdracht voor de komende jaren, waar ik met veel plezier aan zal werken, aldus Nancy van Driel.Goedgeregeld